Култ

Стихотворба и слика / Poem and picture

2018::2019:: поддржано од:: Министерство за култура на Република Македонија  СловоКулт:: на    Стихотворба и Слика / Poem and Picture 31.01.2020 :: Јоргос Јанопулос :: Ние сме оние другите :: Превод од грчки :: Томислав Османли :: Жанета Гелевска Велјановска :: Само ветровите   22.01.2020 :: Василиjа […]

Култ

:: Осврти ::

:: Осврти :: ::07::  за романот :: 10 минути и 38 секунди во овој чуден свет :: од Елиф Шафак :: пишува :: Александра Димитрова – Саш ::За мене Елиф Шафак е на листата на десетте најдобри современи писатели и јас во мојата лична ранг […]

Култ

Актуелна објава::

СловоКулт:: на    :: Избор Песни од :: Јосип Коцев :: од новата збирка:: ::Јосип Коцев :: Музеј на чувствата ::   Нова рубрика:: ПОМЕН :: за Игор Исаковски:: ::5 години:: без Игор Исаковски   Во рубриката :: ОСВРТИ ::  ::6:: Човек :: од Јовица Ивановски […]

Култ

СловоКулт::Литература: :SlovoKult::Literatur/a

2018/2019 поддржано од:: Министерство за култура на Република Македонија   СловоКулт:: на    Литературата може да биде секаква: литература која има иста содржина, само поинаков (пишан) облик на турска, шпанска, германска или било каква сапуница: која со својата леснотија е достапна за секого. Има литература која […]

Култ

::СловоКулт во Котур:: зборовност, визуелност, звучност

::СловоКулт во Котур:: зборовност, визуелност, звучност ::Фотографии од настанот ќе најдете на::  СловoКулт во Котур :: Галерија ::  Настанот на Facebook:: ::СловоКулт во Котур:: современа поезија/текст и уметност :: потоа:: забава со звуци од независни алтернативни проблесоци од македонската, југословенската и светската музичка продукција:: 08.04.19 :: […]

Култ

Исказ::Израз

2018 поддржано од:: Министерство за култура на Република Македонија   СловоКулт:: на      ИСКАЗ::ИЗРАЗ ::кратка проза и ликовна уметност::   ::08:: Исказ:: Влада Урошевиќ ВНАТРЕШНА БЕЗДНА По долги сонувања за тоа, вие одеднаш откривате дека знаете да летате. Израз:: Горан Стојчетовиќ   ::07:: Исказ:: Сања […]

Култ

Книжевна Серија::

  ::НОВО:: ::СловоКулт::Литератур/a Берлин & Арт::Еквилибриум: во Концепт 37::ви претставуваат:: Не турска, не шпанска, туку:: Книжевна Серија:: Сезона 1::Поети читаат Проза:: Сезона 2::Сликовито-поетско тематизирање::