::Силвија Штехер:: Silvia Stecher::

Силвија   Штехер, родена 1984 година во Грац, каде живее и каде студирала германистика и славистика.  Работа со текст како лектор (меѓудругото, Kleine Zeitung) и литературна преведувачка од босански/ хрватски/ српски јазик. Соработка во Штаерските литературни патеки од средниот век. Објавува текстови и преводи во perspektive – списание … Continue reading ::Силвија Штехер:: Silvia Stecher::