::Звонко Карановиќ::

машинган-машинган-машинган

 

канцероген сунѓер во играчките

машинган-машинган-машинган

 

камиони со песок, непробојно стакло

машинган-машинган-машинган

 

црвени папски чевли и папски накит

машинган-машинган-машинган

 

бегалски кампови, бели носорози

машинган-машинган-машинган

 

индијански перја на ветер

машинган-машинган-машинган

 

предели збунети од толкава љубов

машинган-машинган-машинган

 

машинган-машинган-машинган

машинган-машинган-машинган

(од збирката Златно доба, 2015)

 

Превод од српски:: Елизабета Линднер

 

СЛИКА:: Од Карбон:: Aude Carbone::