Овие прозни книжевни изданија, современи автори преведени од германски во издание на Блесок до 2015 година, кои ние ги застапуваме ќе ги најдете заедно со нашите изданија во соработка со Арт Еквилибриум :: едицијата СловоКулт :: Словотека   како и Антологијата од Биеналето СловоКулт :: литерАРТура Берлин 2020,  во скопските книжарници: Буква, Полица, Култура и Антолог, или пратете ни мејл shopАТslovokult-literatur.de

Cover-Imperium-final

Кистијан Крахт – Империја (роман)

 

Зец - Љубовта

Клеменс Ј. Зец – Љубовта за време на Детето од Малштет (раскази)

 

Платно_Cover

Бенјамин Штајн – Платно (роман со две лица)

 

blesok-Replay-Cover

 

Бенјамин Штајн – Replay (роман)

 

Томас Бернхард – Сечење шума (роман)

Вилхелм Генацино – Просечна носталгија (роман)