Стихотворба:: Александар Кирковски:: Aleksandar Kirkovski::
Слика:: Касиопеја Наумоска:: Kasiopeja Naumoska::

Констатација

Малите лолити на улиците

курвата во мојот кревет

порнографијата во стихозбирката на премиерот,

фаците во автобусот,

гушнатите момче и девојка,

професорката по социологија,

аспиринот за џумкосаната глава

аргументи за констатацијата

целата површина на земјата

треба да се поплочи со бетон и да

се остави само малечко парченце

за ружата на Малиот Принц.

 

::Слика:: Спиј мило спиј:: 2015:: 90х90:: акрил::