Култ

Стихотворба и слика / Poem and picture

2018::2019:: поддржано од:: Министерство за култура на Република Македонија  СловоКулт:: на    Стихотворба и Слика / Poem and Picture 25.01.22 Криста Ана Белшевица :: Krista Anna Belševica алиштата се испрани масата уште… Ана Трајковска :: Ana Trajkovska без наслов, 2021   07.07.21 Марија Дејановиќ :: Marija […]

Култ

Исказ::Израз

2018 поддржано од:: Министерство за култура на Република Македонија   СловоКулт:: на      ИСКАЗ::ИЗРАЗ ::кратка проза и ликовна уметност::    :: 10:: Исказ :: Александер Греф :: Perpetuum mobile Порано постојано се жалев за мојата врска на далечина. Пишував срцепарателни писма полни копнеж и […]

Култ

:: Актуелна објава ::

СловоКулт:: на    20.10.2021 Нова рубрика на СловоКулт :: :: Geist/Spirit/Дух :: 14.01.21 Продажба на нашите изданија :: <3 :: Продажба на книги :: 30.07.20 Словотека 23.06.20 :: Corona :: reality check :: 3 :: 23.05.2020 На германскиот СловоКулт објавивме пдф-извадок од антологијата на биеналето […]

Култ

:: Медиум ::

03.10.2021 SlovoKult :: СловоКулт слави современи уметности и роденден :: На два настани во Берлин :: 07.10.2021  :: во галеријата Hošek Contemporary (брод на Шпреја) ќе се одржи настанот на кој во стил на биеналето ќе се презентираат мултимедијално и повеќејазично современи текстови :: видео […]

Култ

СловоКулт :: литерАРТура

:: СловоКулт :: литерАРТура :: 2020 :: Биенале за современи уметности2  :: ПРЕС :: 10.05.2021 Драги љубители на уметностите, ви благодариме за интересот и поддршката! Нема да ве разочараме, бидејќи по успешно завршениот фестивал СловоКулт :: литерАРТура , ќе ви презентираме видеа од стримот со […]

Култ

:: Осврти ::

:: Осврти :: ::07::  за романот :: 10 минути и 38 секунди во овој чуден свет :: од Елиф Шафак :: пишува :: Александра Димитрова – Саш ::За мене Елиф Шафак е на листата на десетте најдобри современи писатели и јас во мојата лична ранг […]

Култ

СловоКулт::Литература: :SlovoKult::Literatur/a

2018/2019 поддржано од:: Министерство за култура на Република Македонија   СловоКулт:: на    Литературата може да биде секаква: литература која има иста содржина, само поинаков (пишан) облик на турска, шпанска, германска или било каква сапуница: која со својата леснотија е достапна за секого. Има литература која […]

Култ

::СловоКулт во Котур:: зборовност, визуелност, звучност

::СловоКулт во Котур:: зборовност, визуелност, звучност ::Фотографии од настанот ќе најдете на::  СловoКулт во Котур :: Галерија ::  Настанот на Facebook:: ::СловоКулт во Котур:: современа поезија/текст и уметност :: потоа:: забава со звуци од независни алтернативни проблесоци од македонската, југословенската и светската музичка продукција:: 08.04.19 :: […]

Култ

Книжевна Серија::

  ::НОВО:: ::СловоКулт::Литератур/a Берлин & Арт::Еквилибриум: во Концепт 37::ви претставуваат:: Не турска, не шпанска, туку:: Книжевна Серија:: Сезона 1::Поети читаат Проза:: Сезона 2::Сликовито-поетско тематизирање::