Елизабета /Линднер/ Костадиновска

2022

21.12.22

:: Напис :: За превод на поезија и повеќејазична полифонија :: во

Во новиот број на Counterpoint 8 :: во издание на Европскиот сојуз на здруженија за книжевни преведувачи :: CEATL :: Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires, на страна 30-33 ќе најдете текст од Елизабета Линднер за превод на поезија преку учење нов јазик :: како и за специјалноста на повеќејазична полифонија која е дел од концептот на биеналето за современи уметности ::

Списанието на англиски ќе го најдете како ПДФ на следниот линк ::

:: Counterpoint No.8 by CEATL ::

 

08.+09.06.2022

:: АРНО ::

 Интервју со Бранко Прља

 

 

 

 

2021

:: Напис :: препорака на романот :: Прстените на Сатурн од В.Г. Зебалд за Literaturport.de 

објавен во 2021 за :: Literaturport.de  :: оригинал на германски ::

 

 

 

 :: Везилка :: пет прашања од Владо Јаневски

 

 

 

 

2020

Нова Македонија 

:: Интервју со Катерина Богоева ::

 

 

 

 

….

:: Интервју со Светлана Симоновска за Дневник :: 

Interview – Dnevnik – 2016

 

 

 

:: Интервју со Tони Димков за МКД :: 17.05.2017