Драги читатли и љубители на уметноста,

сакаме да ве известиме дека нашите нови книжевни изданија можете да ги најдете во книжарницата Полица во Скопје. Се разбира дека ќе ве известиме кога ќе бидат достапни и на друго место.

Освен четирите наслови од едицијата СловоКулт :: Словотека ::

во издание на Арт Еквилибриум и СловоКулт :: Литератур/а Берлин

ќе ја најдете и годинешната антологија од фестивалот СловоКулт :: литерАРТура што се одржа во Гевгелија (Бош), Скопје (КИЦ) и Берлин (стрим од ACUD-Thetaer) :: Во неа се затапени сите годиниешни учесници – автори и ликовни уметници :: за звуковните уметници продуциравме касета, која уште не е достапна во С. Македонија ::

повеќе информации, прилози и линкови за содржините на англиски :: на германскиот СловоКулт ::

или во нашиот онлајн шоп за Германија и Европа :: SlovoKult :: Shop 

Цените за МК се значително пониски – бидејќи трошоците за печат и стандардот се пониски отколку во Германија.

Извадоци од книгите ::

Рајнер Марија РИЛКЕ ::

Рајнер Марија Рилке :: Избрана поезија :: Арт Еквилибриум, 2020

Слики во книгата :: Катрин Салентин (насловна), Дијана Томиќ-Радевска, Елизабета Линднер Костадиновска ::

Превод :: Елизабета Линднер

На нашите настани со секоја книга ќе најдете и поволни принтови со песна ::